• 21ης Ιουνίου 196, Κιλκίς

Φωτισμός LED

ledΔίοδος Εκπομπής Φωτός, (LED, Light Emitting Diode), αποκαλείται ένας ημιαγωγός ο οποίος εκπέμπει φωτεινή ακτινοβολία στενού φάσματος όταν του παρέχεται μία ηλεκτρική τάση κατά τη φορά ορθής πόλωσης (forward-biased).
Το χρώμα του φωτός που εκπέμπεται εξαρτάται από την χημική σύσταση του ημιαγώγιμου υλικού που χρησιμοποιείται, και μπορεί να είναι υπεριώδες, ορατό ή υπέρυθρο. Το μήκος κύματος του φωτός που εκπέμπεται, και, κατά συνέπεια, το χρώμα του, εξαρτάται από το χάσμα ενέργειας των υλικών.

Πλεονεκτήματα των LEDs

Τα LED παράγουν περισσότερο φως ανά watt συγκριτικά με της λάμπες πυράκτωσης.

ΧΡΩΜΑ: Τα LED εκπέμπουν φως συγκεκριμένου χρώματος χωρίς την χρήση φίλτρων που απαιτούν οι παραδοσιακοί μέθοδοι φωτισμού. Είναι πιο αποδοτικά και χαμηλώνουν το αρχικό κόστος.

ΜΕΓΕΘΟΣ:Τα LED είναι πολύ μικρά (μικρότερα από 2mm) και μπορούν να τοποθετηθούν σε πίνακες αποτύπωσης.

ΧΡΟΝΟΣ ON/OFF:Τα LED έχουν γρήγορη απόκριση. Μια τυπική κόκκινη LED μπορεί να έρθει σε κατάσταση πλήρους φωτεινότητας σε χρόνο microsecond. Τα LED που χρησιμοποιούνται ως συσκευές επικοινωνίας έχουν ακόμα μικρότερους χρόνους απόκρισης.

ΨΥΧΡΟ ΦΩΣ: Σε αντίθεση με τις κοινές πήγες φωτός , που μπορούν να προκαλέσουν ζημιά σε ευαίσθητα αντικείμενα ή κατασκευές λόγο υψηλής εκπομπής θερμότητας , τα LED εκπέμπουν πολύ λίγη θερμότητα σε μορφή υπέρυθρης ακτινοβολίας . Η ενέργεια που χάνεται διαχέεται ως θερμότητα μέσω της βάσης του LED.

ΧΡΟΝΟΣ ΖΩΗΣ: Τα LED έχουν μεγάλους χρόνους ζωής. Οι ώρες λειτουργιάς τους κυμαίνονται από 35.000 έως 50.000 ώρες, αριθμός τεράστιος συγκριτικά με αυτόν των λαμπτήρων πυράκτωσης που κυμαίνεται από 1.000 έως 2.000 ώρες και των λαμπτήρων φθορισμού που κυμαίνεται από 10.000 έως 15.000 ώρες.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΕ ΚΡΑΔΑΣΜΟΥΣ: Τα LED, όντας στοιχεία στερεάς κατάστασης, είναι δύσκολο να υποστούν ζημιά από κραδασμούς όπως συμβαίνει με τις λάμπες πυράκτωσης και φθορισμού.

ΕΣΤΙΑΣΗ:Τα LED μπορούν να σχεδιαστούν ώστε να εστιάζουν το φως σε ένα συγκεκριμένο σημείο ή περιοχή. Οι λάμπες πυράκτωσης και φθορισμού απαιτούν ένα εξωτερικό ανακλαστήρα για να συλλέγει το φως και νατο κατευθύνει με ένα χρήσιμο τρόπο.

ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ:Τα LED δεν περιέχουν υδράργυρο όπως οι λάμπες φθορισμού


ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ LED ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ
Λαμπτήρες LED Λαμπτήρες εξοικονόμησης Λαμπτήρες Πυρακτώσεως
1W 3W 15W
3W 11W 35W
5W 15W 50W
7W 19W 70W
9W 25W 90W
12W 31W 120W
18W 36W 180W

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σόμπες-Τζάκια Ξύλου
Βρίσκεστε εδώ: Προϊόντα Φωτισμός LED